VESIĆ O PEŠAČKIM ZONAMA U BEOGRADU: Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počinje 10.avgusta
Foto: Dragana Udovičić

U naredna 4 meseca kompletna zamena instalacija

VESIĆ O PEŠAČKIM ZONAMA U BEOGRADU: Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počinje 10.avgusta

Beograd -
Ulica Vuka Karadžića će biti popločana, u sredini će biti novi stubovi javne rasvete. Sve fasade će biti urađene, kazao je Vesić i dodao da će kad rekonstrukcija ulice bude završena, svi biti zadovoljni jer će to biti jedna nova pešačka zona

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića početi 10. avgusta i da predsavlja početak pretvaranja centra Beograda u pešačku zonu.

Vesić je rekao da će radovi u Ulici Vuka Karadžića trajati oko četiri meseca i da će biti zamenjena kompletna instalacija, preneo je Beoinfo.

"Ulica Vuka Karadžića će biti popločana, u sredini će biti novi stubovi javne rasvete. Sve fasade će biti urađene", kazao je Vesić. On je dodao da će kad rekonstrukcija ulice bude završena, svi biti zadovoljni jer će to biti "jedna nova pešačka zona".

Naveo je da će centar grada između Zelenog venca, Trga republike, Ulice braće Jugovića i Pariske ulice postati pešačka zona, a da je Ulica Vuka Karadžića prva u nizu.

"Nakon toga sledi deo kod pošte u Zmaj Jovinoj ulici i zatvaranje Obilićevog venca iz Zmaj Jovine ulice pa će se u garažu ulaziti samo s donje strane. Svake godine ćemo raditi po nekoliko ulica", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima dogovoreno je da ugostitelji i vlasnici radnji u toj ulici tokom četiri meseca radova budu oslobođeni zakupa bašti i plaćanja određenih komunalija.

Gradski menadžer je kazao da su radovi na rekonstrukciji Cvetnog trga podeljeni u dve faze, a trajaće 75 dana. "Prva faza trajaće 45 dana.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića će se kao i radovi na Cvetnom trgu obavljati subotom i nedeljom, ali ne duže od 20.00 časova jer moramo imati razumevanja za ljude koji žive u ovoj ulici", kazao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja