VESIĆ: Počela rekonstrukcija Autokomande u četiri faze
Foto: Zorana Jevtic

Beograd

VESIĆ: Počela rekonstrukcija Autokomande u četiri faze

Beograd -
Važno je istaći da će posle rekonstrukcije tramvajske šine ići sredinom kolovoza, sve do restorana Franš, kao što će biti slučaj i u obnovljenoj Ulici vojvode Stepe. Takođe paralelno će teći i rekonstrukcija parka koji se naslanja na Autokomandu

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je juče počela rekonstrukcija kružnog toka na Autokomandi i da će radovi biti završeni do 11. jula ove godine.

On je, precizirao da će se radovi obavljati u četiri faze, kako bi sve vreme rekonstrukcije mogao da se odvija saobraćaj, sa određenim ograničenjima.

– Važno je istaći da će posle rekonstrukcije tramvajske šine ići sredinom kolovoza, sve do restorana Franš, kao što će biti slučaj i u obnovljenoj Ulici vojvode Stepe. Takođe ekskluzivno mogu da najavim da će paralelno teći i rekonstrukcija parka koji se naslanja na Autokomandu iz pravca Vojvode Stepe, a za koju je sredstva donirala Naftna industrija Srbije. Ovom značajnom donacijom ćemo svim građanima ovom dela grada omogućiti da imaju uređenu zelenu površinu u svom komšiliku, a svim Beograđanima da budu ponosni na izgled Autokomande posle završetka radova – istakao je gradski menadžer.

On je dodao da će rekonstrukcija Vojvode Stepe takođe biti završena do 11. jula, kako je i predviđeno ugovorom sa izvođačem radova. Vesić je potvrdio da je bilo određenih kašnjenja, ali da je na redovnim sastancima čelnika Grada Beograda i predstavnika Agencije za investicije i stanovanje sa izvođačem radova utvrđen novi program izvođenja radova, kojim je precizirano da sve bude gotovo do ranije predviđenog roka.

– Grad Beograd, ako se radovi ne završe do 11. jula, ima mogućnost da aktivira takozvane penale – podsetio je Vesić, ali i izrazio očekivanje da do toga neće doći, s obzirom na dosadašnje iskustvo grada sa kompanijom koja izvodi radove. Zbog početka rekonstrukcije Autokomande došlo je i do izmena linija javnog gradskog prevoza, a sve informacije građani mogu videti na sajtu „Beokom servisa”, ili ih dobiti besplatnim pozivom na broj 080-011-0011.

( Beoinfo/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track