VESIĆ: Pokrenuta inicijativa za izmenu statuta Beograda
Foto: Fonet

Formira se komisija

VESIĆ: Pokrenuta inicijativa za izmenu statuta Beograda

Beograd -
Reč je o ispunjenju predizbornog obećanja liste "Aleksandar Vučic-budućnost u koju verujemo" koja je dobila većinsku podrsku Beograđana, rekao je Vesić

BEOGRAD - Skupština grada pokrenula je danas inicijativu za izmenu statuta Beograda čiji je cilj da glavni grad dobije moderan statut koji će olakšati život Beograđana, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da je inicijativu podneo 41 odbornik iz redova Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije.

"Reč je o ispunjenju predizbornog obećanja liste "Aleksandar Vučic-budućnost u koju verujemo" koja je dobila većinsku podrsku Beograđana", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je napomenuo da će biti formirana komisija koju će činiti predstavnici Skupštine grada i gradskih opština i koja će imati rok od devet meseci da izradi predlog za izmene statuta.

"Cilj nam je da grad dobije moderan statut koji će odgovarati životu. Sa druge strane namera nam je i decentralizacija koja će građanima približiti čitavu gradsku administraciju i organizaciju učiniti efikasnijom", kazao je Vesić i dodao da će biti predložene izmene pojedinih zakona koje bi pratile sam statut i učinile ga efikasnijim.

On je podsetio da sadašnji statut Beograda datira iz 2008. godine i dodao da je želja podnosilaca inicijative da statut bude usvojen konsenzusom i da bude dugoročno rešenje zbog čega će o njegovim odredbama biti konsultovana i najšira javnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja