VESIĆ: Sahrana Dimitrija Tucovića uz državne i vojne počasti predstavlja civilizacijski čin
Foto: Dragana Udovičić

Odavanje pošte velikanu 20.veka

VESIĆ: Sahrana Dimitrija Tucovića uz državne i vojne počasti predstavlja civilizacijski čin

Beograd -

BEOGRAD - Odluka Vlade Srbije, zajedno sa Gradom Beogradom, da posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića budu sahranjeni uz državne i vojne počasti predstavlja civilizacijiski čin i odavanje poštovanja našem velikanu 20. veka, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

.– On je to svojim delom zaslužio i verujem da mu naš narod konačeno na ovaj način vraća dug. Rekonstrukcija Trga Slavija, gde su decenijama bili sahranjeni posmrtni ostaci Tucovića i na kojem je bila njegova bista, biće završena tokom jeseni sledeće godine.

U novom parku, koji će se nalaziti između Slavije i Ulice kralja Milutina, na centralnom mestu biće postavljena restaurirana Tucovićeva bista, koja je do sada bila na Slaviji.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da Dimitrije Tucović zaslužuje da počiva u „aleji besmrtnih”.

– To mesto je zaslužio svojim životom i delom. Ministarstvo na čijem sam čelu, Vojska Srbije i Grad Beograd organizovaće sahranu posmrtnih ostataka ovog velikog čoveka – naveo je Vulin.

Pripreme za sahranu uveliko traju, a grobno mesto u Aleji velikana već je pripremljeno. Urađena je i pristupna staza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track