VESIĆ: Skoro dva miliona evra za investicije u Mladenovcu
Foto: Beoinfo

Ulaganje u infrastrukturu

VESIĆ: Skoro dva miliona evra za investicije u Mladenovcu

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju Velikobunarske ulice u mesnoj zajednici Kovačevac u opštini Mladenovac, gde su radovi počeli 2. februara a rok za završetak je 10. februar, kao i Dom kulture u ovom naselju.

Kako je navela gradska Služba za informisanje, on je naglasio da je rekonstruisano 430 metara ulice i postavljeno sto metara novog asfalta.

"Ovo nije jedina ulica koju radimo na teritoriji opštine Mladenovac. Sa završetkom ove ulice počećemo i sa radovima u Aranđela Ilića. Vrednost investicije koju završavamo je oko 3,5 miliona, a u Aranđela Ilića biće oko 900.000 dinara. Posle toga ćemo u MZ Markovac uraditi Boljarsku ulicu, gde je vrednost investicije skoro pet miliona dinara", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je tokom ove godine izdvojio 243 miliona dinara, skoro dva miliona evra, za investicije u Mladenovcu. Od toga će 212 miliona otići u puteve i ulice, od čega će najveća investicija, oko 192 miliona dinara, biti Ulica braće Badžak, sa kojom se kreće u aprilu.

Vesić je dodao da je to zaista velika rekonstrukcija, uradiće se 10,5 kvadrata novog asfalta, preko 2.000 metara kvadratnih kanalizacije, 1.000 metara vodovoda, biće promenjena kompletna infrastruktura.

"Zahvaljujem ljudima iz Privremenog organa koji zaista puno rade kako bi rešili probleme u Mladenovcu, a jedan od najvećih je nezaposlenost. Možemo zajedno da uradimo da Mladenovac opet stane na noge i da ljudi dobiju radna mesta", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, to prevashodno znači da se banja Selters oporavi, da postane mesto u koje se može ulagati, i na taj način Mladenovac postane centar za zdravstveni turizam.

Isto tako, republika radi i na oporavljanju pojedinih fabrika kao što su "Keramika" i "Petar Drapšin", istakao je Vesić i dodao da veruje da dolaze bolji dani za Mladenovac.

Vladan Glišić, predsednik Privremenog organa Mladenovca rekao je da je urađeno 1.000 metara nekategorisanih puteva, kao i da se taj posao nastavlja, a u toku je i akcija zamene sijalica u MZ Kovačevac, kao i ugradnja novih stubova javne rasvete.

"Sve što je urađeno bila je inicijativa građana na koju smo mi brzo reagovali. Nedavno smo postavili ogradu oko Osnovne škole „Živomir Savković. Isto tako i Dom kulture je u teškoj situaciji, ostavljeni su veliki dugovi", naglasio je Glišić.

Trudimo se da radimo ravnomerno u svim mesnim zajednicama i da sve budu zastupljene kada je reč o izdvajanju sredstava - rekao je Glišić i dodao da opština nastavlja subvencionisanje poljoprivrednika.

Događaju je prisustvovao i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track