VESIĆ U BARAJEVU: Saradnja crkve i društvene zajednice unapredila je život građana
Foto: Beoinfo

Otvoren Misionarski centar

VESIĆ U BARAJEVU: Saradnja crkve i društvene zajednice unapredila je život građana

Beograd -
Gradski menadžer je rekao da je Misionarski centar za svaku pohvalu, jer je Srpska pravoslavna crkva iskoristila svoje zemljište i materijalna sredstva da, u okviru centra, izgradi obdanište i muzičku školu, kao i da započne gradnju zdravstvene stanice

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić posetio je Misionarski centar Eparhije šumadijske u Barajevu i istakao da je ovo dobar primer kako crkvena i društvena zajednica mogu zajednički da čine dobro za sve građane.

On je rekao da je Misionarski centar za svaku pohvalu, jer je Srpska pravoslavna crkva iskoristila svoje zemljište i materijalna sredstva da, u okviru centra, izgradi obdanište i muzičku školu, kao i da započne gradnju zdravstvene stanice.

–Takođe ovo je primer kako Crkva i društvena zajednica mogu da zajednički čine dobro za sve građane, jer mi se nalazimo na istom zadatku - da uradimo nešto dobro za ovaj narod i našu zemlju. Posebno je značajno da ovakvo divan primer imamo u najnerazvijenojoj opštini u Beogradu. Ali će zbog ovakvih primera sigurno doći bolji dani i za Barajevo – istakao je gradski menadžer.

On je pozvao i druge bogradske opštine da se ugladaju na ovaj svetao primer jer, kako je naglasio, ne može vlast sve sama.

– Zatekli smo velike dugove i loše stanje u svim segmentima, zbog čega su ovakvi primeri više nego dobrodošli. Ipak primer iz Barajeva, gde smo samo u 2015. uložili više od 50 miliona dinara u putnu infrastrukturu daje nam zapravo da se nadamo boljim danima za naše građane. Posebno one iz prigradskih opština, od kojih mnogi i dalje nemaju uslove dostojne 21. veka.

Starešina crkve, sveštenik Vida Milić se zahvalio gradskom menadžeru na poseti.

– Podizanjem ovog centra, želja nam je da doprinesemo zdravijem razvoju naše dece, njihovom kvalitenijem detinjstvu i odrastanju, kako bi jednom bili korisni građani našeg društva – istakao je sveštenik Milić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track