VESIĆ: Učinićemo sve da se ukinu peronske karte u Mladenovcu i Obrenovcu
Foto: Dragana Udovičić

Nedopustvio u Beogradu

VESIĆ: Učinićemo sve da se ukinu peronske karte u Mladenovcu i Obrenovcu

Beograd -
Naplata peronskih karata građanima Mladenovca i Obrenovca koji koriste gradski prevoz je nedopustiva, jer ostali građani Beograda koji se voze gradskim prevozom tu kartu ne plaćaju", rekao je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio je danas Gradskom odboru SNS na inicijativi da se ukine plaćanje peronskih karata građanima Mladenovca i Obrenovca koji koriste gradski prevoz.

"Naplata peronskih karata građanima Mladenovca i Obrenovca koji koriste gradski prevoz je nedopustiva, jer ostali građani Beograda koji se voze gradskim prevozom tu kartu ne plaćaju", rekao je Vesić.

On je kazao da se ta karta naplaćuje na stanicama koje su vlasništvo kompanije "Lasta" sa kojih se odvija i gradski, ali i prevoz prema gradovima van teritorije Beograda gde je naplata peronskih karata moguća.

"Mi ćemo sve učiniti da se u narednom periodu gradski i međugradski prevoz razdvoje kako građani koji koriste gradski prevoz ne bi plaćali peronsku kartu", rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da taj problem postoji godinama unazad i da je već razgovarao sa predstavnicima "Laste" i Privremenog organa Opštine Mladenovac o tome kako da se reši problem.

Radi se na pronalaženju trajnog rešenja koje će biti u interesu građana Mladenovca i Obrenovca kako ne bi jedini u Beogradu plaćali peronske karte, ali i zaštiti "Laste", jer su stanice imovina tog preduzeća, rekao je Vesić.

On je dodao i da će veoma brzo biti raspisan novi tender za javno - privatno partnerstvo u gradskom saobraćaju za prigradske linije i da je to prilika da se sa "Lastom" urede svi odnosi pa i pitanje naplate peronskih karata. Vesi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track