Vesić: Uskoro jeftinije karte za gradski prevoz
Foto: Beta

U pripremi

Vesić: Uskoro jeftinije karte za gradski prevoz

Beograd -
Mi hoćemo da građanima omogućimo da za iste pare mogu bolje da koriste prevoz, racionalnije, i da manje plate, istakao je gradski menadžer

BEOGRAD - Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su u pripremi nove vrste karata za javni prevoz, od kojih će mnoge biti jeftinije od sadašnjih.

"Mi hoćemo da građanima omogućimo da za iste pare mogu bolje da koriste prevoz, racionalnije, i da manje plate", rekao je Vesić gustujući na Televiziji B92.

Na pitanje da li će biti obustavljeno kažnjavanje po Zakonu o prekršajima građana koji se voze bez karte, budući da je ombudsman Saša Janković od Ustavnog suda tražio ocenu ustavnosti te prakse, gradski menadžer je istakao da "zahtev nije isto što i presuda".

"Odluku da li je nešto neustavno, može dati samo Ustavni sud i niko više. Građani koji se nađu u autobusima, a nemaju kartu, krše komunalni red i u tom smislu će biti naplaćena kazna", dodao je on.

Vesić je rekao da će od sledeće nedelje početi preusmeravanje teretnog saobraćaja na novootvoreni Pupinov most.

"Tranzitni i teretni saobraćaj više neće ići kroz Beograd, samo oni kamioni sa Pančevačkog mosta koji idu do Luke Beograd, to je jedini teretni saobraćaj koji je moguć", rekao je gradski menadžer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track