VESIĆ: Uskoro konkurs za rekonstrukciju Kule na Starom Sajmištu
Foto: Beta

Završeno raseljavanje

VESIĆ: Uskoro konkurs za rekonstrukciju Kule na Starom Sajmištu

Beograd -

Raseljavanje Centralne kule na Starom sajmištu je završeno, a u narednih nekoliko nedelja biće raspisan konkurs za njenu rekonstrukciju, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je, prilikom obilaska Starog sajmišta, Kule i dva paviljona na toj lokaciji, rekao da se veoma intezivno radi na pripremi Zakona o Starom sajmištu, koji će doprineti da se brže reše imovinsko-pravni odnosi. Na pitanje novinara kada će biti završena rekonstrukcija, Vesić je rekao da to zavisi od projekta.

"Prvo se radi tender za projekat. Kada budemo završili projekat znaćemo koliko će trajati rekonstrukcija. To zavisi u kakvom je stanju zgrada, a kao što se sami videli zgrada je u veoma lošem stanju, sklona je i rušenju", naveo je Vesić. "Bavićemo se samim projektom Starog sajmišta gde će najveću ulogu imati gradski arhitekta Milutin Folić koji će se baviti time kako će ovo mesto izgledati u budućnosti", rekao je Vesić, koji je i član Komisije za utvrđivanje programskih sadržaja i davanja predloga modela upravljanja Memorijalnim kompleksom na Starom beogradskom sajmištu.

On je podsetio da Beograd danas obeležava Dan sećanja na žrtve Holokausta, jedan od "natragičnijih dana u svojoj istoriji".

"Na današnji dan, kada se svi sa tugom sećamo svih užasa Holokausta i naših sugrađana koji su stradali samo zato što su bili druge veroispovesti, mislim da je veoma važno što smo kao Grad, država i društvo uradili velike korake ka tome da se ovo mesto konačno obeleži", rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track