ZA LEPŠE DETINJSTVO: Siniša Mali otvorio dva dečija i sportska igrališta u Zemunu
Foto: Printskrin

Gradonačelnik u akciji

ZA LEPŠE DETINJSTVO: Siniša Mali otvorio dva dečija i sportska igrališta u Zemunu

Beograd -
Mali je novinarima, nakon obilaska parkova, rekao da je vrednost radova oko 14 miliona dinara, ali da to nije mnogo ako se pogledaju dečiji osmesi i zadovoljstvo na njihovim licima

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je zvanično predao na korišćenje dva nova dečja i sportska igralista u Ohridskoj ulici u Zemunu, i najavio da će tokom godine biti obnovljeno oko 100 igrališta, parkova i urbanih džepova.

Mali je novinarima, nakon obilaska parkova, rekao da je vrednost radova oko 14 miliona dinara, ali da to nije mnogo ako se pogledaju dečiji osmesi i zadovoljstvo na njihovim licima.

"Građanima Zemuna danas predajemo na korišćenje dva potpuno obnovljena dečija i sportska igrališta u Ohridskoj ulici", rekao je Mali i dodao da je deo igrališta koji je vezan za decu potpuno obnovljen po najvišim standardima bezbednosti.

Obnova dva igrališta se, rekao je, u potpunosti slaže sa strategijom Grada da ove godine bude obnovljeno oko 100 igrališta, parkova i urbanih džepova na teritoriji Beograda kako bi on bio još lepši i bolji.

Gradonačelnik je najavio akciju čišćenja Beograda, koja će početi 1. aprila i trajati do 1. maja, i pozvao građane da se jave i prijave deponije i prostore koje treba očistiti.

Više od 500 građana se, dodao je, već javilo sa idejama i predlozima za čišćenje divljih deponija na teritoriji grada.

"Nije nam cilj da samo čistimo grad tih mesec dana, već da izgradimo svest da naš grad treba da bude lepši i čistiji i da nam se građani pridruže u čišćenju tih deponija", rekao je Mali.

On je zaključio da će tokom aprila biti očišćene sve deponije na koje građani budu ukazali.

Direktor "Zelenila Beograd" Slobodan Stanojević naveo je da je inicijativa za uređenje parkova u Ohridskoj potekla od građana, zbog čega je uređenje tog prostora bilo među prioritetima.

Stanojević je pozvao građane da predlože koje bi parkove i dečija igrališta trebalo urediti, a najavio je skoro otvaranje igrališta u Rimskoj ulici i u Ulici Indire Gandi.

Mališani koji su "isprobali" novo dečije igralište poklonili su gradonačelniku svoje crteže, a Mali i Stanojević iskoristili su priliku i da odmere snage u košarci sa nešto starijom decom.

Jedno dečje igralište i teren za košarku se nalaze između brojeva jedan i tri, gde su izvođeni radovi na površini od 3.556 kvadratnih metara, dok su između brojeva pet i sedam drugo dečije igralište i teren za mali fudbal.

Deo za mališane prekviren je gumenim pločama, dok je za ljubitelje košarke oivičen košarkaški teren od 500 kvadratnih metara i ugrađena su dva koša.

Postavljeni su i stolovi sa šahovskim tablama, zelene površine su osvežene novim travnjakom, a uklonjena su suva stabla i panjevi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track