ZA LEPŠI BG: Gradska sekretarka skidala grafite na Kalemegdanu
Foto: Beoinfo

U maju sledi uređenje grada

ZA LEPŠI BG: Gradska sekretarka skidala grafite na Kalemegdanu

Beograd -
Tijana Maljković je rekla da je u velikoj akciji prolećnog čišćenja grada do sada učestvovalo 1.000 volontera

BEOGRAD - Gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktor JP „Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević učestvovali su danas u akciji skidanja grafita na Kalemegdanu.

Tijana Maljković je rekla da je u velikoj akciji prolećnog čišćenja grada do sada učestvovalo 1.000 volontera.

- Danas pomažemo u uklanjanju grafita koje su pojedinci iscrtali na jednom delu Kalemegdana. Delovi grada gde će moći da se oslikavaju murali biće posebno određeni, i tu će moći pojedinci umetnički da se iskažu, jer ne bi trebalo da uništavamo spomenike kulture koji su važni za grad. Ova akcija će trajati do kraja meseca, a u maju sledi uređenje grada – istakla je ona i pozvala volontere i društveno odgovorne kompanije da se priključe akciji i daju ideje šta bi voleli da se promeni u gradu.Andrijašević je izrazio nadu da će ova akcija uticati na svest građana da kada vide očišćene spomenike i fasade neće više pisati po njima.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

- Beogradska tvrđava ima dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje, ali ovo je prostor od gotovo 60 hektara, tako da je teško pokriti svaki kvadratni metar. U planu je da postavimo video nadzor i time bi, nadam se, sprečili da do ovoga dođe – naglasio je Andrijašević.

U okviru velike prolećne akcije čišćenja Beograda do sada su uklonjeni grafiti na površini od oko 7.000 kvadratnih metara.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track