ZA ONE KOJI PLATE NA VREME: Kazna za parkiranje niža za 50 odsto!
Foto: Sasa Urosev (Kurir)

Olakšice

ZA ONE KOJI PLATE NA VREME: Kazna za parkiranje niža za 50 odsto!

Beograd -
Svi oni koji dobiju nalog za plaćanje dnevne karte, čija je cena 1.870 dinara, mogu da regulišu obavezu u roku od osam dana od dana izdavanja po ceni od 935 dinara

BEOGRAD - Korisnicima zonskog sistema parkiranja od juna omogućeno je plaćanje dnevne karte, odnosno, dnevnog naloga po 50 odsto nižoj ceni od osnovne, a oni koji se odluče da parkiranje u zoni plate na dnevnom nivou, imaju mogućnost kupovine dnevne parking karte kod kontrolora po ceni od 935 dinara, saopšteno je danas iz JKP ''Parking servis''.

Kako je navedeno, to istovremeno znači i da svi oni koji dobiju nalog za plaćanje dnevne karte, čija je cena 1.870 dinara, mogu da regulišu obavezu u roku od osam dana od dana izdavanja po ceni od 935 dinara, dok ostali, koji prekorače taj period, nalog plaćaju u punom iznosu.

Direktora ''Parking servisa'' Andrija Čupković rekao je da se tim vidom plaćanja parkiranja izlazi u susret korisnicima koji zbog vremenskog prekoračenja u zonskom sistemu dobijaju dnevne naloge, ali se i podstiču da redovno izmiruju svoje obaveze.

Prema njegovim rečima, svakome može da se dogodi da zakasni sa slanjem SMS poruke za parkiranje i zato je odlučeno da se uvede mogućnost da se dnevna karta plati po upola nižoj ceni.

Andrija Čupković, Foto Nemanja Pančić
Andrija Čupković, Foto Nemanja Pančić

''Ovo je jedan od načina da izađemo u susret korisnicima, ali to ne znači da će bilo ko biti izuzet od izmirivanja svojih obaveza'', poručio je Čupković.

Kako je naveo, osluškujući potrebe vozača, a zahvaljujući ostvarenim poslovnim rezultatima prošle godine, stvoreni su uslovi za uvođenje određenih olakšica prilikom plaćanja parkiranja.

''Smatrali smo da onima koji savesno izmiruju svoje obaveze prema našem preduzeću treba da ponudimo pristupačnije cene i uslove plaćanja parkiranja'', istakao je Čupković.

Parkiranje u zoniranim delovima grada plaća se po započetom satu ili dnevnom parking kartom. Satna parking karta važi za svaki započeti sat prema utvrđenom vremenu korišćenja, dok dnevna parking karta važi od trenutka izdavanja do istog vremena u prvom sledećem danu u kome se naplaćuje parkiranje.

Korisnici se sami opredeljuju da li uslugu parkiranja koriste po započetom satu ili u dnevnom trajanju, kupovinom karte ili plaćanjem usluge elektronskim putem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track