ZA SRETENJE: Skraćeno radno vreme pošta, pijaca....
Foto: Stefan Jokić

Državni praznik

ZA SRETENJE: Skraćeno radno vreme pošta, pijaca....

Beograd -

BEOGRAD - U Srbiji se u sredu i četvrtak obeležava Dan državnosti i za praznik pojedine prodavnice mogu biti zatvorene, neki trgovisnki objekti i pošte će biti dežurne, a beogradske pijace radiće normalno.

Veletržnica Beograd za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara, biće otvorena 24 sata.Iz beogradskog Sekretarijata za privredu saopštavaju da na Dan državnosti Srbije dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok dan ranije, 14. februara, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade najmanje od devet do 18 sati, a u četvrtak, drugog dana praznika, moraju da rade najmanje od devet do 12 časova.

Na dan državnog praznika nespecijalizovani prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe, kao i posebni trgovinski formati, mogu biti zatvoreni.Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji grada radiće 24 sata, a ostale pumpe najmanje od šest 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika Sretenja mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata, a drugi restorani i kafići koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena.

Kada je reč o poslovnicama Pošte Srbije, u Beogradu će dežurati nekoliko pošta, od kojih će pošta u Takovskoj 2 raditi ceo dan, dok će pošte u Savskoj, na Šumadijskom trgu, u ulici Pilota Mihajla Petrovića i u Glavnoj u Zemunu raditi od osam do 15 sati, saopštile su Pošte Srbije.

Od osam do 19 sati, u sredu i četvrtak, radiće pošte u šoping centru "Stadion" i u Novom Merkatoru, dok će od osam do 20 sati raditi pošta u "Univereksportu" u Nehruovoj ulici.Tokom praznika dežuraće šest pošta u Novom Sadu, i to ona u ulici Temerinski put od osam do 20.30 sati, dok će od sedam do 20 sati raditi pošte u Teodora Mandića 23, ulici Futoški put 93c, Balzakovoj 59, Bajči Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14.Takođe, radiće i tri pošte u Subotici, a po dve u Kragujevcu, Nišu, Pančevu i Zrenjaninu.Po jedna pošta dežuraće u Boru, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Jagodini, Paraćinu, Kikindi, Aranđelovcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću i Vršcu.Takođe, u Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Prijepolju, Čačku, Šapcu, Loznici, na Kopaoniku i Zlatiboru, dežuraće po jedna pošta, kao i sve pošte na graničnim prelazima.

Beogradske pijace u sredu i četvrtak radiće uobičajeno, od šest do 19 sati, kao i Otvoreni tržni centar - Novi Beograd (Buvljak“ čije je radno vreme od osam do 16 sati."Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - Miljakovac“ tokom dva praznična dana radiće uobičajeno, od šest do 19, sati, Dušanovac prodaja iz vozila takođe će raditi redovno, dok će tržni centar Krnjača raditi od 11 sati.

BONUS VIDEO:

Kurir Vesti 13.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track