ZAVRŠENO ASFALTIRANJE PUTA DRAŽEVAC-OBRENOVAC: Završeno povezivanje sa Ibarskom magistralom
Foto: Beoinfo

Vrednost radova 35 miliona dinara

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE PUTA DRAŽEVAC-OBRENOVAC: Završeno povezivanje sa Ibarskom magistralom

Beograd -

BEOGRAD - U beogradskoj Opštini Obrenovac danas je završeno asfaltiranje puta Draževac-Vranić u dužini od četiri kilometara, a radovi su koštali oko 35 miliona dinara.

"Asfaltiranje ovog puta je JP "Puteve Srbije" koštalo oko 35 miliona dinara. Oni su pre toga uradili deo puta od Draževca do Mislođina u dužini 5,5 kilometara što ih je koštalo oko 65 mliona dinara", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je istakao da je Grad Beograd, zajedno sa opštinom Obrenovac, od Draževca preko Konatica do izlaska na Ibarsku magistralu uradio 3,5 kilometara puta, a da su radovi koštali oko 30 miliona dinara.

"Mislim da smo uradili veliku stvar, jer smo konačno građanima koji žive ovde omogućili da imaju bar delimično jednak standard kao oni koji žive u centru grada jer ono što kao Gradska uprava moramo da uradimo je da svim građanima Beograda, bez obzira da li žive u Draževcu, na Terazijama, Vraniću, Grockoj ili bilo gde, obezbedimo da imaju prevoz, put, kanalizaciju i vodu", rekao je Vesić.

Ističući da je put Draževac-Vranić važan jer njime ide javni prevoz, Vesić je rekao da je taj put, pre asfaltiranja, bio u jako lošem stanju i nije bio dostojan bilo kog grada u Evropi u 21. veku.

Vesić je naglasio da će Grad Beograd i dalje nastaviti da radi jer ima puno puteva koji treba da se urade, kako na teritoriji Barajeva, tako i na teritoriji Obrenovca.

"Nameravamo sledeće godine da za puteve, samo za teritoriji Obrenovca, izdvojimo oko 60 miliona dinara, a za puteve u Barajevu nešto manje, oko 30 miliona", rekao je Vesić i dodao da građani mogu da očekuju da će Grad Beograd i ubuduće nastaviti da rešava takve probleme.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je istakao da za Grad Beograd ne postoje ljudi prvog i drugog reda već da su svi jednaki.

"Kao što vidite, kao što se radi u centru Beograda, na Vračaru, Savskom vencu i Starom gradu, tako se trudimo da one osnovne uslove za život omogućimio ljudima u svim delovima Beograda", rekao je Nikodijević.Osim toga što je osnovni cilj Grada Beograda dobri putevi, prevoz i pijaća voda, Nikodijević je rekao da je jedan od ciljeva da svi Beograđani dobiju kanalizaciju do 2025. godine.

"Taj plan je usvojen i mi ćemo se tog plana držati, tako da očekujemo da ćemo rešiti i pitanje kanalizacije", dodao je Nikodijević.

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je rekao da je to preduzeće od 2013. godine uradilo 97 kilometara puta na teritoriji grada Beograda, u šta je uloženo više od 750 miliona dinara.

"Imamo lepu saradnju sa Gradom Beogradom, pa ćemo se dogovoriti i za sledeću godinu šta ćemo da uradimo", dodao je Drobnjak.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je rekao da je Grad Beograd u naseljima Šljivici i Braće Jugović već uložio oko 120 miliona dinara u izgradnju kanalizacione mreže.

Istakavši da će Grad i u narednom periodu ulagati ravnomerno u sve delove Beograda, on je podsetio da je u Obrenovcu započeta izgradnja fabrike "Meita".

Vrednost te fabrike je 60 miliona evra i njom će se obezbediti 1.400 novih radnih mesta, precizirao je Petronijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track