ZBIRKA ILUSTRACIJA: Beogradska premijera izložbe Srbija u isečcima 25. februara
Foto: Facebook Snippets

Svečano otvaranje

ZBIRKA ILUSTRACIJA: Beogradska premijera izložbe Srbija u isečcima 25. februara

Beograd -
Uz veliku podršku i projekat ambasade SAD, protekla četiri meseca Fikova je provela obilazeći Srbiju

BEOGRAD - Izložba “Srbija u isečcima”, pod pokroviteljstvom ambasade SAD, autorke Eme Fik, 25. februara u 18 časova, biće svečano otvorena, u Impakt Habu, koji se nalazi u Makedonskoj 21.

„Srbija u isečcima“ (Snippets of Serbia) je zbirka ilustracija koje prikazuju putovanje Eme Fik kroz Srbiju. Na ovoj izložbi njene ilustracije iz Srbije će prvi put biti prikazane sve zajedno, i to u velikom formatu kako bi publika mogla više da uživa u svim detaljima. Naziv „Srbija u isečcima“ nagoveštava da su u pitanju mali, nepovezani delovi; na ovoj izložbi će oni postati celina, jedinstvena predstava Srbije iz ugla jednog stranca.

Uz veliku podršku i projekat ambasade SAD, protekla četiri meseca Fikova je provela obilazeći Srbiju. Posetila je osam gradova u kojima postoje prostorije Američkog kutka (Subotica, Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Beograd, Vranje, Niš i Bujanovac) gde je vodila radionice iz oblasti ilustracija na temu vizuelnog prikazivanja kulture SAD i Srbije.

“Sve se više i više zaljubljujem u Srbiju, i čini se da, koliko god joj ljubavi dala, ona uvek uspeva da tu ljubav uzvrati stostruko. Slojevi umetnosti, istorije i prirodnih lepota u Srbiji ne prestaju da me zapanjuju, i svakoga dana učim sve više.” – rekla je Fikova.

Ema je ilustracijama opisala svoja iskustva u svakom od pomenutih gradova, ispunivši svoje sveske zapažanjima. U stranicama tih svezaka javnost, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, mogla je da uživa na sajtovima društvenih mreža gde su one bile svakodnevno postavljane.

“Izložba “Srbija u isečcima” ima za cilj da prikaže lepotu Srbije, onako kako sam je ja doživela u proteklih nekoliko meseci, a zatim da je predstavim celom svetu. Izložba će takođe biti i prilika da sretne se sa mnogima koji su učinili da se u Srbiji osećam kao kod kuće i zahvalim im se.” – završila je Ema.

Postavka će u Beogradu biti od 25. Februara do 3. marta, kada će se izložba preseliti u Knjaževački Kulturni dom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track