ZBOGOM ŠARENILU: BG kafići imaće samo crne, bele i bež suncobrane!

Zbogom i zimskim baštama

ZBOGOM ŠARENILU: BG kafići imaće samo crne, bele i bež suncobrane!

Beograd -
Do kraja godine gradska uprava će tolerisati i šarene suncobrane u baštama glavnog grada, a preporučuje se ugostiteljima koji nameravaju da nabavljaju nove tende i suncobrane treba to da učine po novim standardima

BEOGRAD - Skupština grada je donela odluku koju će ubuduće morati da poštuju ugostitelji koji imaju bašte, bilo da su letnje ili zimske, ali do kraja ove godine sve može da ostane po starom, rekao je gradski arhitekta i glavni urbanista Beograda Milutin Folić.

Ovom odlukom suncobrani će od naredne godine moći da budu isključivo u beloj, crnoj i bež boji, kao i u nijansama između tih tonova, a zimske bašte više neće moći da budu objekti na otvorenom.

Ipak, do kraja godine gradska uprava će tolerisati i šarene suncobrane u baštama glavnog grada, a Folić preporučuje ugostiteljima koji nameravaju da nabavljaju nove tende i suncobrane treba to da učine po novim standardima.

"Tende i suncobrani imaju određen rok trajanja i oni koji ih sada nabavljaju, treba to da urade poštujući nove standarde", poručio je Folić.

Radi se na tome da se stvari koje su na javnim površinama standardizuju, a jedna od najupečatljivijih su upravo tende, suncobrani i uopšte bašte, kaže Folić.

"Zato smo propisali da tende i suncobrani budu jednobojni", naveo je on.

Novom gradskom odlukom zabranjeno je postavljanje zatvorenih bašti u centru grada, a takođe je određeno i do koje mere otvorene bašte mogu da se zatvaraju, tako da nije bio cilj da zimi ne bude bašti, kaže Folić.

"Zimska bašta je otvorena bašta kojoj može da se doda do 1,6 metara visine neka vrsta staklene, ili materijala poput stakla - ograde i elementi koji greju- to možemo da vidimo u Stokholmu, Moskvi, ne vidim zašto bi to bio problem u Beogradu, tako da kada je lep sunčan dan ljudi mogu da uživaju u otvorenoj bašti", naveo je Folić i dodao da ono što sada može da se vidi u Beogradu nisu bašte, već objekti na otvorenom i zato je to zabranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track