VUČIĆ POZIVA NOVE INVESTITORE: Stranim kompanijama treba davati duplo veće subvencije
Foto: Beta/Milan Obradović

Ima ih više nego što je planirano

VUČIĆ POZIVA NOVE INVESTITORE: Stranim kompanijama treba davati duplo veće subvencije

InfoBiz -

Imamo ih (investitora) više nego što smo planirali i veoma sam srećan zbog toga, rekao je srpski premijer novinarima u Inđiji. On je naglasio da država treba da daje i više subvencija i da on hoće da se daje dva puta više

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da se razmišlja da se pronađe dodatni novac za subvencije investitorima, kako bi Srbija bila konkurentna u privlačenju novih ulaganja.

"Imamo ih (investitora) više nego što smo planirali i veoma sam srećan zbog toga", rekao je srpski premijer novinarima u Inđiji.

On je naglasio da država treba da daje i više subvencija i da on hoće da se daje "dva puta više".

"Mi dajemo ukupnu vrednost do 50 odsto investicije, u to se računa zemljište i infrastruktura", rekao je Vučić.

Bojao se, kaže, da je "jedan veliki Boš" mogao da ode iz Srbije, odnosno Pećinaca nakon što su tražili da da, na primer, voda bude bez mangana, ali smo mi to uspeli da isporučimo.

"Ali sada smo u prilici da odemo gde god i da kažemo da imamo Boš, a to znači da možete da privučete i druge. Zato je bolje da smo na to davali nego na bilo šta drugo..", rekao je premijer.

Vučić je istakao da se prate podaci o državnim subvencijama za svaku investiciju i da to radi Razvojna agencija Srbije, navodeći da je taj proces potpuno transparentan.

"Imamo ozbiljnu i preciznu analizu za sve investicije", naglasio je on.

Na pitanje kakve garancije da će ostati u Srbiji daju investitori koji dobiju subvenciju, Vučić je rekao da je nemoguće predvideti kakvo će biti stanje na tržištu, od kojeg zavisi plasman proizvoda, ali da je velika korist što strane kompanije zapošljavaju radnike koji dobijaju redovne plate i nauče da rade.

Istakao je da su u planu i podsticaji za preduzetnike i početak biznisa i da se tu očekuje da 30 odsto njih uspe, kao i da je to je prosek i u EU.

"Mi hoćemo da podstičemo i domaće preduzetništvo. Ako uspe i 25 do 30 odsto njih mi ćemo biti srećni", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track