MIHAJLOVIĆEVA NA EKONOMSKOM SAMITU: Prioritet vlade infrastrukturni projekti
Foto: Dragana Udovičić

Uskoro ugovori o finansiranju modernizacije puteva

MIHAJLOVIĆEVA NA EKONOMSKOM SAMITU: Prioritet vlade infrastrukturni projekti

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je izjavila da će i u narednom periodu prioritet Vlade Srbije biti završetak infrastrukturnih projekata.

Ona je je novinarima na Ekonomskom samitu kazala da će na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi biti potpisani ugovori o finansiranju modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i autoputa Surčun-Obrenovac.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Istakla je da je za Srbiju od značaja zajednički projekat sa Republikom Srpskom, izgradnja mosta Ljubovija-Bratunac i najavila da će on biti prohodan iduće godine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Razgovara se o tome da se pronadje zakonski način da se priznaju licence gradjevinaca iz Republike Spske u Srbiji i obrnuto", rekla je ministarka i ocenila da nije bilo lako uskladiti zakone u toj oblasti.

Govoreći o saradnji Srbije sa Rusijom ona je kazala da svi projekti koji su finansirani iz ruskog kredita "idu svojim tokom" i da će u martu biti završene tri deonice na železničkom Koridoru 10.

Pema njenim rečima, razgovara se i o finansiranju modernizacije pruge Beogad-Bar.

O RAZVOJU PRIVREDE I TRASIRANJU PUTA U EU: Počeo Ekonomski samit Srbije

Odgovarajući na pitanje zašto Srbija uzima kredit od oko milijardu dolara od Fonda za razvoj Abu Dabija ona je kazala da o detaljima ugovora o tom zajmu treba da govori ministar finansija i dodala da se kredit uzima zbog finansijske stabilnosti i da neće uvećati javni dug zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track