VUČIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU: Turski Aster tekstil počeo sa radom u Nišu
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

VUČIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU: Turski Aster tekstil počeo sa radom u Nišu

InfoBiz -

NIŠ - Turska kompanija Aster tekstil danas je u Nišu otvarila fabriku za koju je od Vlade Srbije dobila podsticaje od dva miliona evra i u kojoj će u početku raditi 300 radnika.

Svečanosti je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Srbija ponosna na turske investitore i da očekuje da će ih biti sve više i da će širiti proizvodnju.

U izgradnju fabrike u Nišu koja je opremljena najsvremenijim mašinama, "Aster tekstil" je uložio devet miliona evra, a fabrika koja je pocela sa radom pre nekoliko meseci, zapošljava 300 radnika.

Premijer je direktoru fabrike "Aster tekstil" Ismailu Kočali rekao da ne može da sakrije svoje iznenađenje onim što je urađeno.

"Oduševljen sam kako ovo izgleda danas, a kako je izgledalo pre šest meseci. Treba da smo ponosni na ove investitore i čekamo da prošire proizvodnju. Ovo je neverovatno. Alal vera", poručio je Vučić koji je obišao prostorije fabrike i izrazio očekivanje da će u naredne dve godine biti zaposleno 2 000 mladih Nišlija.

Vučić je razgovarao i sa radnicima koje je pitao da li im je teško da rade, a oni mu rekli da nije. On im je pozeleo srećan rad i uzevši u ruke majicu koja se tu proizvodi rekao da izgleda lepo to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj, minstri privrede Goran Knežević, turizma, trgovine i ugostiteljstva Rasim Ljajić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Fabrika je u turskoj osnovana 1993. godine kao kompanija specijalizvana za modni dizajn i proizvodnju čiji su centi za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a prozvodni pogoni u Turskoj i Bangladesu, a od sada i Srbiji.

Godišnji promet je 100 milona evra, a kapacitet prozivodnje više od 2,5 miliona komada.

Godišnji promet Aster tekstila je veći od 100 miliona evra a njen kapacitet proizvodnje je preko 2,5 miliona komada, što je čini jednom od vodećih turskih kompanija u sektoru tekstila.

Poslovni centri kompanije su u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a proizvodni pogoni u Turskoj i Bangladešu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track