PREDSEDNIK NADZORNOG ODBORA: Pojedinci nameštali cenu na tenderima, ošštetili EPS za 10 miliona evra
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Privredna komora Srbije

PREDSEDNIK NADZORNOG ODBORA: Pojedinci nameštali cenu na tenderima, ošštetili EPS za 10 miliona evra

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević potvrdio je danas da je unutrašnja kontrola tog preduzeća otkrila da postoji opravdana sumnja u korupcionašku aferu u kojoj je EPS oštećen za desetak miliona evra, zbog čega je smenjeno ili premešteno petnaestak ljudi.

"Nameštali su cenu (na tenderima), prosto to nije bila ona cena koja je bila odobrena. Promeni li neko drugu ili treću decimalu, a u EPS-u je sve veliko i decimale se pretvaraju u milijarde, to je takav posao. Energija je jedna od najprofitablnijih oblasti, promenite malo, javite konkurenciji koliko da spusti cenu i onda idete na tender gde je glavni kriterijum najniža cena", objasnio je Kovačević novinarima u PKS.

On smatra da takvo postupanje treba sankcionisati te napominje da 99,9 odsto ljudi u EPS profesionalno radi svoj posao i ne stoji iza takvih stvari."To nema veze sa EPS-om, već sa konkretnim pojedincima koje treba sankcionisati", uveren je Kovačević.Dodaje da Nadzorni odbor još nema zvanične informacije o svemu tome, kaže da je unutrašnja kontrola došla do nekih podataka i da na osnovu njih postoji opravdana sumnja da se radi o nameštanju, što već ulazi u neku vrstu korupcionaške afere."Oni su to prijavili i državni organi se time sada bave", zaključio je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track