Vučić: Dobio sam hrpu papira o EPS, ali nisam stigao da ih pogledam, bavim se budžetom
Foto: Zorana Jevtić

Premijer o Elektroprivredi Srbije

Vučić: Dobio sam hrpu papira o EPS, ali nisam stigao da ih pogledam, bavim se budžetom

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije imao prilike da se upozna sa situacijom u JP Elektroprivreda Srbije, jer se bavi budžetom, koji bi trebalo da podstakne dalji rast srpske privrede.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je jutros dobio "hrpu papira" o situaciji u EPS, ali da još nije stigao ni da ih pogleda.

"Baviću se time narednih dana. Danas imamo razgovore o budžetu", rekao je Vučić i dodao da je jutros imao razgovore o sindikatima, nenaplativim kreditima...

Premijer je istakao da postoji mnogo problema oko budžeta, ali da će Vlada probati danas da to nekako smanji, kako bi ga narednih dana usvojila, a zatim predala Narodnoj skupštini na glasanje.

Vučić je konstatovao da je svaki budžet sve bolji, napomenuo da nije bilo rebalansa, te da je deficit svaki put manji od predviđenog. "Sada je važno da tražimo izvore rasta i zato sada po prvi put možemo ozbiljno da razgovaramo o metrou. Do sada su sve bile prazne priče i gluposti. Nikada nismo imali šansu da pravimo metro. Ne možete da se zadužite dve milijarde jer to ode u javni dug. Sada može. Ako imate rast od milijardu i 300-400, pa kada to podelite na tri godine, i kažete 300-400 miliona svake godine, znači da to možete da uradite, a da vam se to ne vidi u javnom dugu", objasnio je Vučić.

Vučić je najavio razvojni budžet, sa mnogo više kapitalnih investicija."Kapeks (kapitalni projekti i investicije) ide 120 odsto gore, sa 42-43 milijarde može da ode i do 100 milijardi", rekao je Vučić. On je ponovio da je cilj da Vlada sledeće godine spusti nivo nezaposlenosti ispod 13,5 odsto."To su veliki i teški zadaci i za to je potrebna podrška naroda i velika borba", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track