POREZNICI U AKCIJI: Zatvoreno 100 pumpi zbog fiskalnih računa
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Poreska uprava

POREZNICI U AKCIJI: Zatvoreno 100 pumpi zbog fiskalnih računa

InfoBiz -

BEOGRAD - Od 230 kontrolisanih benzinskih pumpi Poreska uprava je od početka godine zatvorila njih 100 zbog nepravilnosti u radu, potvrđeno je u Poreskoj upravi.

''Nepravilnosti koje su poreski inspektori našli na licu mesta uglavnom su neizdavanje fiskalnih isečaka, angažovanje radne snage na crno, dvostruka evidencija, neispravnost fiskalnih kasa'', rekao je Nenad Krtolica iz Poreske uprave, napominjući da se ne kontroliše samo roba u smislu nafte i naftnih derivata nego sva roba koja se nalazi i koju mora da prati odgovarajuća dokumentacija.

Prema njegovim rečima, kada se utvrde nepravilnosti u poslovanju poreskog obveznika objekat se privremeno zatvara na sedam dana.

''Odmah nakon toga se na objektu nalazi vidljivo istaknut plakat na kojem je naveden razlog zatvoranja i do kada će to trajati. To znači da kada građani dođu do objekta i vide da ne radi mogu da saznaju i koji je razlog zatvaranja'', rekao je Krtolica.

Kako je obijasnio, postupajući inspektor koji utvrdi nepravilnost i zatvori objekat stavlja službeni pečat i u obavezi je da u narednih sedam dana najmanje jednom obiđe objekat. Navodeći da se Poreska uprava ozbiljno bori protiv sive ekonomije, on navodi da je jedan od načina te borbe i kontrola bezinskih pumpi, što ranije nije bila praksa.''Kontrola se nastavlja u kontinuitetu, biće obuhvaćeni svi poreski obveznici koji se bave pružanjem usluga. Neće se kontrolisati samo benzinske pumpe nego i objekti koji se bave pružanjem usluga - ugostitelji, pekari...'', rekao je Krtolica.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track