VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA INDIJE: O ekonomskoj saradnji i Srbiji kao destinaciji filmske industrije
Foto: Vlada Srbije

Odvojeni sastanci u okviru trodnevne posete

VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA INDIJE: O ekonomskoj saradnji i Srbiji kao destinaciji filmske industrije

InfoBiz -

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je, u odvojenim sastancima, sa glavnim ministrom države Gudžarat Vidžajem Rupanijem, koji je domaćin Gudžarat ekonomskog samita u glavnom gradu ove države Gandinagaru i predsednikom Federacije indijskih privrednih komora Pankajem Patelomom.

Kako se u saopštenju kabineta premijera navodi Vučić je naglasio važnost ekonomske saradnje Srbije i države Gudžarat, naročito u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i sektora informacionih tehnologija.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Srpski premijer je pozvao ministra Rupanija da sa ekonomskom delegacijom države Gudžarat poseti Srbiju.

Državni ministar Rupani je istakao da indijske kompanije mogu mnogo da nauče u Srbiji i da je važno da prenesu iskustva i inovacije koje se u Srbiji koriste u polloprivredi i prehrambrenoj industriji.

UNAPREĐENJE EKONOMSKE SARADNJE I POLITIČKIH ODNOSA: Vučić se sastao sa premijerom Indije

Premijer Vučić sastao se i sa Pankajem Patelom, predsednikom Federacije indijskih privrednih komora, koja broji 2,5 miliona članova.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Tema susreta, navodi se, bilo je unapređenje saradnje dveju privrednih komora i uzajamna promocija Srbije i Indije kao turističkih destinacija.

DOČEKAN UZ NAJVIŠE POČASTI: Vučić stigao u višednevnu posetu Indiji

Patel je izneo predlog da Srbija bude partner Federacije privrednih komora Indije na Centralnoevropskom biznis samitu, i naglasio da je naročito važno jačanje saradnje u oblasti namenske industrije, ali i u promociji Srbije kao pogodne destinacije za razvoj filmske industrije i snimanje filmova u indijskoj produkciji.

VUČIĆ: Pomoć Rusije za izlazak na tržište Indije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track