SUSRET MIHAJLOVIĆKE I KINESKOG AMBASADORA: Razgovor o zajedničkim infrastrukturnim projektima
Foto: Ministarstvo Građevine

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

SUSRET MIHAJLOVIĆKE I KINESKOG AMBASADORA: Razgovor o zajedničkim infrastrukturnim projektima

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Kine Lijem Mančangom o realizaciji infrastrukturnih projekata u saobraćaju i energetici i potencijalnim novim investicijama iz Kine.

Mihajlović i ambasador Kine razgovarali su o daljim koracima u realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, uključujući deonicu od Novog Sada do granice sa Mađarskom, koju će graditi kineske kompanije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navedno je da je razgovarano je o radovima na deonicama Korodora 11, Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, ukupne dužine 50,2 kilometra, koje gradi kineska kompanija Šandong haj-spid grup, kao i o pripremama za početak izgradnje deonice Surčin-Obrenovac, koja se očekuje početkom gradjevinske sezone.

Izvođač radova na ovoj deonici je kineska kompanija Čajna komjunikejšen konstrakšn.

Kineski ambasador informisao je ministarku, koja je i predsedavajuća srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za saradnju sa Kinom, o aktivnostima u realizaciji projekta izgradnje trećeg bloka Termoelektrane Kostolac B, kao i o interesovanju kineskih kompanija za ulaganje na tržište Srbije.

Istaknuto je da će biti ispitane mogućnosti za ulaganje kineskih kompanija u poljoprivrednu proizvodnju namenjenu izvozu, u oblasti građevinskog materijala, kao i o daljem unapređenju saradnje u oblasti avio-saobraćaja.

(Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track