ZORANA MIHAJLOVIĆ: 970 miliona evra za srpske građevince ali samo pod ovim uslovima
Foto: Nebojša Mandić

Samo firme sa bele liste

ZORANA MIHAJLOVIĆ: 970 miliona evra za srpske građevince ali samo pod ovim uslovima

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je vrednost građevinskih radova na kojima mogu da rade domaće firme u naredne dve godine iznosi 970 miliona evra.

"To je ogroman novac koji upravo treba da dobiju domaće firme", rekla je Mihajlović novinarima pred početak sastanka sa Samostalnim sindikatom putara Srbije. Ona je najavila da je u proceduri za narednu sednicu Vlade zaključak kojim će se predvideti da pri raspisivanju svakog javnog poziva postoji obaveza da svako ko konkuriše mora da bude na beloj listi građevinskih preduzeća.

"Na beloj listi su kompanije koje izmiruju obaveze, imaju radnike i plaćaju ih", navela je ona.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović izjavila je da će se na današnjem sastanku razgovarati i o raspisivanju novog tendera za održavanje puteva kojim je predvidjen novi način finansiranja što, prema oceni sindikata, predstavlja potencijalnu opasnost za gubitak velikog broja radnih mesta.

"Interesuje nas očuvanje putarskih preduzeća", rekla je Vukanović i dodala da u Srbiji ima 78 preduzeća koja zapošljavaju 7.000 radnika, a da oko 150 njih ne zapošljava nijednog radnika. Ona je upitala kako je moguće da firme koje nemaju nijednog zaposlenog dobijaju "milionske poslove".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track