ODLIČNE VESTI IZ MINISTARSTVA PRIVREDE: Kompanije koje su dobile podsticaje zaposlile 40.000 ljudi
Foto: Fonet

Ispunjene ugovorne obaveze

ODLIČNE VESTI IZ MINISTARSTVA PRIVREDE: Kompanije koje su dobile podsticaje zaposlile 40.000 ljudi

InfoBiz -

Ministarstvo privrede je saopštilo danas da su 72 kompanije koje su dobile podsticajna sredstva države i uspešno ispunile ugovorne obaveze ukupno do sada zaposlile oko 40.000 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom.

Te kompanije su prvobitno zaposlile 18.524 radnika ili za 6.141 više u odnosu na ugovoreno, a zatim su i posle isteka ugovora nastavile da primaju nove radnike.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Ministar privrede Goran Knežević je istakao da je ovim u potpunosti ispunjen jedan od osnovnih ciljeva davanja podsticaja - rast zapošljavanja i da je u tom pogledu ova podrška države prevazišla očekivanja.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Te kompanije su i posle isteka ugovora nastavile sa zapošljavanjem novih radnika i zaključno sa 15. martom 2017. zapošljavaju ukupno 39.953 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom ili za 223 odsto više.

Među njima su Yura Corporation d.o.o. iz Rače, Leoni Wiring Systems Southeast iz Prokuplja, NCR iz Beograda, IGB Automotive Comp d.o.o. iz Inđije i Gorenje d.o.o. iz Valjeva.

JAVNI POZIV PREDUZETNICIMA: Za početak biznisa 150 miliona dinara

"Svaki uloženi evro nam se vrati višestruko za 14 meseci kroz različite poreze i doprinose i druge prihode državnog i lokalnih budžeta. Pored činjenice da je veliki broj ljudi dobio posao u ovim fabrikama, mnogo je i onih koji su bili angažovani na njihovoj izgradnji i kasnije u toku poslovanja", istakao je Knežević.

On je podsetio da je raspisan javni poziv za podršku investitorima i pozvao zainteresovane privrednike, posebno domaće, zbog kojih su i spušteni kriterijumi za dobijanje ove podrške, da se prijave za dodelu sredstava podsticaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track