VLADA SRBIJE IMA PLAN Vučić: Ne možemo i nećemo svi da potonemo sa Agrokorom
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zaštititi srpska preduzeća

VLADA SRBIJE IMA PLAN Vučić: Ne možemo i nećemo svi da potonemo sa Agrokorom

InfoBiz -

BEOGRAD - Vlada Srbije i Narodna banka sutra će pripremiti plan kojim imamo nameru da obezbedimo da novac iz kompanija koje su povezane u sistem Agrokor ne odlazi iz Srbije, jer ne možemo svi da potonemo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

Mi probleme ovde za sada nemamo, ali nećemo da nam se pojave, rekao je Vučić, dodajući da ga ne zanima kako će to "neko tamo" da protumači, ali i primetivši da Vlada odgovara isključivo građanima Srbije.

"Ne možemo i nećemo svi da potonemo s Agrokorom", istakao je Vučić.

Deo tih preduzeća vezanih za Agrokor će da potone, ali mi ne damo da i jedno preduzeće iz Srbije potone, poručio je Vučić, imajući u vidu kompanije Frikom, Dijamant, Mivelu i Novu slogu, ali i sistem od preko 600 dobavljača.

Kako je rekao, vlasnik Merkatora Srbija deo je Merkatora u Sloveniji, koji takođe ima mnogo problema, a pri tome je Merkator Srbija dobra kompanija.

"Možemo da uradimo, i to bi bilo u okviru podrske vlade, kako da rešimo 102 miliona dugorocnih kredita, a za druge kompanije - vodićemo računa da novac ne odlazi van Srbije", rekao je Vučić i zaposlenima u Merkatoru Srbija poručio da budu spokojni i rade normalno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track