VUČIĆ NA SEDNICI RADNE GRUPE: Raditi na razvoju povoljnog poslovnog okruženja
Foto: Zorana Jevtić

VUČIĆ NA SEDNICI RADNE GRUPE: Raditi na razvoju povoljnog poslovnog okruženja

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da su javne finansije pod kontrolom i da je važno da se dalje radi na jačanju makroekonomske sigurnost zemlje i na razvoju povoljnog poslovnog okruženje.

Vučić je predsedavao prvoj sednici Radne grupe za unapredjenje i sprovodjenje preporuka iz "Bele knjige" Saveta stranih investitora.

Na sednici su, kako je saopšteno, definisani naredni koraci koje bi trebalo preduzeti kako bi se poboljšalo poslovno okruženja i stvorili bolji uslova za dolazak investitora u Srbiju. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja je i zamenica predsednika Radne grupe za unapredjenje i sprovodjenje preporuka iz "Bele knjige", istakla je da će se radna grupa baviti unapredjenjem šest oblasti.

"Oblasti u kojima je važno da zajedno delujemo su porezi, rad, inspekcija i bezbednost hrane, nekretnine i izgradnja, elektronsko poslovanje i stečaj i devizno poslovanje. Formirali smo operativna tela za svaku od ovih oblasti, kako bismo što efikasnije postigli rezultate koje smo zacrtali", rekla je Mihajlović.

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova kazala je da Savet pozdravlja početak rada zajedničke Radne grupe za sprovodjenje preporuka "Bele knjige", jer je to jasan signal zajedničke posvećenosti Vlade i Saveta da planski rade na unapredjenju poslovne klime.

"Formiranje Radne grupe predstavlja čvrstu osnovu naše saradnje. Verujemo u postavljanje jasnih i ambicioznih ciljeva. Gde ima volje, ima i rezultata i ovo je jedinstvena prilika da se ubrza dalji napredak i Srbija učini boljim mestom za poslovanje", dodala je Mihajlova.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track