ODLAZEĆI PREMIJER Vučić: Vlada ostvarila ekonomski napredak, pažljivo s trošenjem novca
Foto: Tanjug/Rade Prelić

ODLAZEĆI PREMIJER Vučić: Vlada ostvarila ekonomski napredak, pažljivo s trošenjem novca

InfoBiz -

BEOGRAD - Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Vlada Srbije ostvarila velike rezultate u ekonomiji i ukazao da će prosečna plata na kraju godine iznositi 455 evra.

On je, u izjavi novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio, rekao da će sutra govoriti o objektivnim rezultatima vlade.

Kazao je da je poslednje tri godine uložio mnogo truda, energije, rada i napora, mnogo vremena...

"Značajno više vremena sam proveo u vladi nego kod kuće ili na svim drugim mestima zajedno, ali koga briga da li ja nešto osećam ili šta, već ljude interesuje šta oni osećaju", istakao je on odgovarajući na pitanje kako se oseća posle poslednje sednice koju je vodio nakon tri godine provedenih u vladi.

Kazao je da je, kada se krenulo u fiskalnu konsolidaciju niko nije verovao da ćemo sa 357 evra doći na 404 evra prosečne plate danas.

Prema njegovim rečima to su rezultati sadašnje, ali i prethodnih vlada, i one koju je vodio Ivica Dačić.

"To su rezultati koje će neko drugi da baštini. Vlada će ovu godinu završiti sa 445 evra prosečne plate. To je rast od 20 odsto uprkos merama fiskalne kosolidacije", objasnio je Vučić.

Naveo je da to sve govori kako se dramatično razvijala ekonomija.

"Na to možete biti samo ponosni, kao i na to da smo sačuvali mir i stabilnost. To su rezultati, ono što piše na semaforu", podvukao je Vučić rekavši da nisu slučajne pohvale MMF, Svetske banke i drugih, te ni činjenice da će doći toliki broj predstavnika država na njegovu inauguraciju.

Buduća vlada da očuva disciplinu trošenja novca

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će najteži zadatak buduće vlade biti očuvanje discipline u trošenju novca. On je, posle poslednje sednice koju je vodio kao premijer, kazao novinarima da će sutra podneti izveštaj građanima Srbije i reći šta smatra da su zadaci vlade u budućnosti.

"Ali, ljudi u vladi odlično znaju koji su važni zadaci. Najteže je očuvati disciplinu u trošenju novca. Ne sme da se troši više od onoga što se ima i da se izlazi svima u susret", kazao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track