KAD ODE INSPEKTOR OPET RADE NA CRNO: Poslodavci i dalje rade šta hoće!
Foto: Aleksandar Jovanović

KONTROLA Nenajavljeni nadzor

KAD ODE INSPEKTOR OPET RADE NA CRNO: Poslodavci i dalje rade šta hoće!

InfoBiz -

Prilikom redovnih inspekcijskih nadzora tokom 2017, Inspektorat za rad posebno je obratio pažnju na 239 poslodavaca kod kojih su pronađena tri i više radnika na crno.

- Da se ne bi desilo da su radnici samo zaposleni dok je tu inspekcija rada, a posle toga odmah otpušteni, Inspektorat za rad je 1. juna izvršio veliki, nenajavljeni inspekcijski nadzor kod 239 poslodavaca i tom prilikom u radu na crno zatekao 2.016 lica. Na osnovu naših rešenja odmah je bilo zaposleno 1.490 radnika i mi smo otišli da proverimo koliko njih i sada radi - naveo je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je rekao da je u 178 slučajeva otkriveno da se novi radnici na crno nalaze kod istih poslodavaca koji su i ranije imali praksu zapošljavanja radnika na crno.

- Ovo jesu bolji podaci nego što su bili prošle godine u istom periodu za sličan broj radnika, bilo je 74 odsto radnika koji su nastavili da rade u skladu s našim rešenjima i u skladu sa zakonskim rešenjima, a ove godine to je blizu 89 odsto. Ali svejedno, to znači da i dalje hoćemo i moramo da se borimo protiv rada na crno - dodao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track