POSLE LAS VEGASA, OMANA i FILADELFIJE: Srpska pametna solarna svetla osvetljavaju i Kuvajt
Foto: Promo

USPEŠNO ZAKLJUČEN POSAO

POSLE LAS VEGASA, OMANA i FILADELFIJE: Srpska pametna solarna svetla osvetljavaju i Kuvajt

InfoBiz -

Srpska kompanija EnGoPlanet uspešno je zaključila posao u Kuvajtu koji uključuje instalaciju više od 150 pametnih solarnih bandera.

Srpska kompanija uspela je da pobedi na tenderu u konkurenciji s najjačim svetskim firmama iz Evrope i Amerike. Ovo dosta znači i za izvoz Srbije, uzimajući u obzir da se pametne solarne bandere proizvode u Srbiji.

"EnGoPlanet" je prošle godine već instalirao svoja rešenja u Las Vegasu, Omanu i Filadelfiji.

Ono što razlikuje ove bandere od ostalih jeste činjenica da u sebi poseduju pametne sensore i kamere koji potpuno transformišu ulično svetlo kakvo mi poznajemo.

Pre 20 godina mobilni telefon davao je samo jednu funkciju a to je bezicni razgovor, a danas je to multifuncionalni uređaj. Tako isto EnGoPlanet vidi I ulična svetla koja hoće da transformišu u uređaje koji će davati mnogo više funkcija od svoje bazične uloge da osvetljava ulice.

Ove pametne bandere su opremljene solarnim panelom koji može da služi za nezavisno napajanje bandere ili da se sva ta čista energija šalje u elektronsku centralu.

Uzimajući u obzir da Pariski klimatski ugovor koji je ovih dana u žizi interesovanja obavezuje države da povećaju proizvodnju obnovljive energije ove pametne solarne bandere mogu biti dodatno oruđe ka tom cilju.

VELIKI USPEH Srpska pametna ulična svetla zasijala u Las Vegasu i Filadelfiji!

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track