MODERNIZACIJA: E-šalter - prvi put u RGZ
Foto: Fonet

KOMPLETNO ELEKTRONSKO POSLOVANJE

MODERNIZACIJA: E-šalter - prvi put u RGZ

InfoBiz -

U okviru pilot-projekta prve će u ponudi biti usluge katastra vodova, i to za svih 17 beogradskih opština

Prvi put od svog osnivanja, Republički geodetski zavod 1. jula dobija E-šalter preko kog će se kompletno poslovanje obavljati elektronski, a uključivaće i korišćenje elektronskog potpisa.

U okviru pilot-projekta prve će u ponudi biti usluge katastra vodova, i to za svih 17 beogradskih opština. Nakon evaluacije rezultata pilot-projekta, koji će poslužiti da se što bolje oblikuju poslovni procesi u elektronskom sistemu, u planu je pružanje usluga E-šaltera za katastar vodova za celu teritoriju Srbije, a potom i usluga katastra nepokretnosti.

Putem E-šaltera uvodi se dvosmerna digitalna komunikacijom koja podrazumeva razmenu elektronski potpisanih dokumenata. Na taj način je, u početnoj fazi, profesionalnim korisnicima usluga RGZ omogućeno savremeno elektronsko poslovanje koje pruža mogućnost brzog podnošenja zahteva, stalnog praćenje statusa zahteva i jednostavan prijem traženih podataka i dokumenata.

Pilot-projekat, koji počinje 1. jula, prvi je korak ka elektronskom sistemu koji će povezati sve poslovne procese RGZ. Uvođenje elektronskog poslovanja obezbediće sve prednosti brzog i efikasnog rada i pružanja usluga za građane, privatne organizacije i javne institucije. Nova elektronska usluga predstavlja rezultat reformi koje se sprovode u RGZ uz podršku Svetske banke i preko projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track