(FOTO) OŽIVEO: Nastavljeni radovi na delu Koridora 10 ka Bugarskoj
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

posle kašnjenja

(FOTO) OŽIVEO: Nastavljeni radovi na delu Koridora 10 ka Bugarskoj

InfoBiz -

NIŠ - Nakon "niskog intenziteta radova", a time i kašnjenja, na deonici autoputa E80, Istočni krak Koridora 10, ka Bugarskoj, ponovo je "oživeo".

Grčka kompanija Aktor ponovo se "vratila u igru" i angažovala 19 podizvođača, kako bi se deonice koje oni grade završile u optimalnim rokovima.

U Koridorima Srbije kažu da su uspeli da podignu nivo aktivnosti na ovom gradilištu, pa su povećali i broj radnika i količinu mehanizacije.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kažu, radi se svaki dan u nedelji, u svim vremenskim uslovima, i tokom praznika.

Na deonici od Bancareva do Crvene Reke Istočnog kraka Koridora 10, problemi su nastali na 27 planinskih kosina, koje su se obrušavale sa svakim naletom kiše, što je, kažu, uticalo na pomeranje rokova za završetak radova na pojedinim etapama autoputa.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Nemamo finansijskih problema da platimo uvoz materijala i biće sve isporučivano na vreme. Uz pomoć Koridora, projekat će biti završen u skladu sa našim programom radova, a obezbedili smo i neophodna sredstva za to. Obezbedili smo i neophodno ljudstvo i sav materijal za podupiranje i ojačavanje kosina", kaže Barouđoglu.

Trenutno je na gradilištu, kojim rukovodi grčka firma, angažovano više od 70 radnika, a 70 teških mašina je uposleno na uklanjanju zemlje i sređivanju terena.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track