PAPRENO LETOVANJE U HRVATSKOJ: Za 10 dana na Jadranu Srbin radi dva meseca!
Foto: Shutterstock

ŠIŠANJE

PAPRENO LETOVANJE U HRVATSKOJ: Za 10 dana na Jadranu Srbin radi dva meseca!

InfoBiz -

Cene smeštaja na Hrvatskom primorju su tokom jula i avgusta bar 20-30 odsto veće

Da bi se odmarali u najjeftinijim jadranskim hotelima, oni koji žive u BiH i Srbiji moraju da rade otprilike dva meseca, pišu regionalni mediji.

Naime, iako brojnost domaćeg stanovništva donekle obuzdava divljanje cena, one su tokom jula i avgusta na Jadranu na svom godišnjem maksimumu. Tako je smeštaj bar 20-30 odsto skuplji nego do pre nekoliko nedelja i trenutno je gotovo nemoguće naći hotelske polupansione za manje od 340 evra po osobi.

Kako piše Večernji list, u boljim hotelima cena se penje i do 2.500 evra, s tim da ima i luksuznijih aranžmana. U apartmanima za troje-četvoro raspon je pak od pedesetak do 250 evra za noć. Međutim, najgore je koliko za taj užitak moramo da radimo. Za deset dana u hotelu sa skromne dve zvezdice Hrvat s prosečnom platom mora da radi punih 28 dana, a za luksuz od tri zvezdice čak 86 dana.

Nemcu će, međutim, za trošak istog takvog letovanja na Jadranu biti dovoljno 10, odnosno 30 dana. „Najviše će se naraditi naši susedi u BiH i Srbiji, koji za odmor u najjeftinijim jadranskim hotelima moraju da rade otprilike dva meseca“, piše Večernji list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track