VALJEVO: Ponovo štrajk u Gorenju
Foto: Fonet

Obnovljena obustava rada

VALJEVO: Ponovo štrajk u Gorenju

InfoBiz -

BEOGRAD - Zaposleni u fabrici rashladnih uređaja Gorenja u Valjevu danas su obnovili štrajk, započet u utorak uveče pošto menadžment nije ispunio njihove zahteve za povećanjem zarada i uslova rada.

Radnici Gorenja tražili su povećanje plata za 5.000 dinara, a ponudjeno im je 3.000 dinara za jul s obzirom na otežane uslove rada pri velikim vrućinama, jer rade u halama bez rasladnih uređaja.

Pregovori su započeti u utorak uveče, pa kako nisu dali rezultat proizvodnja u obe hale prekinuta je na tri sata u drugoj smeni. Nezadovoljni učinkom sindikalaca radnici su izabrali grupu od 15 zaposlenih, koja je nastavila pregovore, takođe bez rezultata.

Iz Gorenja su se do sada oglasili samo saopštenjem da se pregovara sa radnicima, te da se niko od rukovodilaca fabrike neće oglašavati dok se pregovori ne okončaju.

Prema saznanjima lokalnih medija dosadašnji direktor Gorenja Valjevo Boris Pavčnik je smenjen pre mesec dana, a umesto njega na čelu fabrike je Drago Kremker, koji je u utorak došao u Valjevo.

Ovo je prvi štrajk u fabrici Gorenje Valjevo, koja zapošljava 1.470 radnika, sa

prosečnim zaradama u proizvodnji 300 do 500 evra.

Ta fabrika je u decembru 2016. godine proslavila deceniju uspešnog poslovanja i tada je saopšteno da je za deset godina proizvedeno pet miliona frižidera i zamrzivača.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Maja molila MUP da je zaštiti, Stefanoviću podnesi ostavku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track