PODRŠKA ZA PROJEKTE: Lokalne samouprave dobijaju 17,5 miliona od Ministarstva privrede
Foto: Shutterstock

PODRŠKA ZA PROJEKTE: Lokalne samouprave dobijaju 17,5 miliona od Ministarstva privrede

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarstvo privrede će sa 17,5 miliona dinara podržati dodatnih osam lokalnih samouprava u izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekte izgradnje i unapređenja industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

"Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenih postupka javnih nabavki i ostvarenih ušteda, donelo odluku kojom će u 2017. podržati dodatnih osam lokalnih samouprava. Ušteđenih 17,5 miliona dinara biće raspodeljeni lokalnim samoupravama: Koceljeva, Bač, Tutin, Golubac, Žitorađa, Ćuprija, Vlasotince i Loznica, od kojih su četiri u grupi nerazvijenih", navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Podršku lokalnim samoupravama u pripremi infrastrukturnih projekata Ministarstvo sprovodi u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja, u okviru kojeg već ove godine sufinasira izradu projektno-tehničke dokumentacije u 40 opština i gradova.

U zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, Ministarstvo sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Dižu se radnici, gladuju do ispunjena zahteva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track