PREDSEDNIK HBIS GRUPE: Nastavljamo sa investiranjem u smederevsku železaru
Foto: Fonet Vlada Srbije

napredak

PREDSEDNIK HBIS GRUPE: Nastavljamo sa investiranjem u smederevsku železaru

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik HBIS grupa Ju Jong izjavio je danas u Beogradu da će ta kineska kompanija nastaviti i u drugoj polovini godine da investira u smederevsku železaru i da će uložiti 120 miliona dolara za obnovu postrojenja i opreme i poboljšanje životne sredine.

Jong je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić rekao da HBIS grupa Srbija ajron end stil (Hestil) želi da ima značajnu ulogu u razvoju Srbije i da žele da doprinesu proboljšanju privredne strukture i opšteg razvoja.

Kako je istakao, Hestil radi po tržišnim principima i posluje po pravilima Evropske unije, navodeći da su izvršene sve inspekcije i da su spremni da udju i na tržište EU.

foto: Fonet Vlada Srbije

Prema njegovoj oceni, investicije koje planiraju "ne samo u novcu nego i u iskustvu" su nešto što će doprineti da smederevska železara bude primer kako treba da radi čelična industrija i kako treba da se posluje u privredi uopšte.

On je naveo da HBIS grupa ima 16 konkretnih projekata koji su komPetitivni sa srpskim tržištem.

Premijerka Brnabić je rekla da je u decembru 2016. godine železara prvi put ostvarila profit i da je njihova projekcija da će do kraja 2017. profit biti 20 miliona evra.

"Smederevo daje danas snažnu podršku privredi Srbije i povećanju bruto domaćeg proizvoda", istakla je Ana Brnabić.

Kinska HBIS grupa je vlasnik smederevske železare od aprila prošle godine kada je imovinu tog preduzeća kupila za 46 miliona evra.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ekskluzivno: Kurir TV sa radnicima Goše! "Idemo do kraja"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track