KLJUČNA REČ ZA BIZNIS LIDERE JUGOISTOČNE EVROPE JE POVEZANOST
Foto: Promo

6. godišnji SAMIT 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope u Skoplju

KLJUČNA REČ ZA BIZNIS LIDERE JUGOISTOČNE EVROPE JE POVEZANOST

InfoBiz -

Beograd, 26. jul 2017. – SAMIT 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope, kao jedinstvena poslovna inicijativa, prvi put je organizovan 2011. godine, sa ciljem da se poslovna zajednica regiona angažuje u odgovornosti za poslovnu i ekonomsku integraciju, a sa vizijom da se unapredi konkurentnost nacionalnih i regionalnih ekonomija i osigura bolji kvalitet života za sve građanje ovog dela Evrope.

Ove godine, 6. SAMIT 100 održaće se od 16. do 17. oktobra 2017. godine u Skoplju, sa ključnim ciljem da se pronađu konkretne ideje, projekti i predlozi za unapređenje povezanosti u regionu u svim aspektima privrede i društva.

Nakon uspešne razvojne putanje koja je vodila ovu jedinstvenu poslovnu inicijativu od Aranđelovca u Srbiji, preko Bečića u Crnoj Gori, Cavtata u Hrvatskoj, Portoroža u Sloveniji i Sarajeva u Bosni i Hercegovini, ove godine, SAMIT 100 putuje na jug, do sjajnog hotela Marriott u Skoplju, gde će ovaj, šesti po redu, godišnji skup, okupiti više od 150 najistaknutijih poslovnih i političkih lidera iz regiona Jugoistočne Evrope, zajedno sa specijalnim gostima iz Evropske komisije, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke (EIB), Nordena, Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i mnogih drugih, s ciljem identifikovanja ključnih projekata i ideja za razvoj regiona.

Tema ovogodišnjeg SAMITA 100 biće POVEZANOST u svim aspektima, uključujući saobraćaj i slobodan kargo prevoz u regionu, projekat Green Balcanica koji ima za cilj da se formira centar Jugoistočne Evrope za električnu mobilnost u okviru evropske infrastrukture, brendiranje i promociju regiona, mobilnost stanovnika ovog dela Evrope, energiju, digitalizaciju itd.

Glavni govornik biće evropski komesar za saobraćaj, gospođa Violeta Bulc.

Cilj inicijative SAMIT 100 je da regionalnu saradnju uspostavi kao prioritetan zadatak u radu svake vlade u regionu, otvarajući konkretna pitanja sa ciljem da se zajednički izradi novi dogovor za novo doba, koji će unaprediti konkurentnost nacionalnih ekonomija i ojačati potencijale Jugoistočne Evrope.

SAMIT 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja najistaknutije poslovne lidere Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Inicijatori i organizatori SAMITA 100 su Alkaloid Skopje, zajedno sa Udruženjem menadžera Slovenije (MAS), Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), Hrvatskom asocijacijom poslodavaca (HUP) i Atlas fondacijom iz Crne Gore, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine.

SAMIT 100 je postao snažan brend regionalne poslovne saradnje i važna platforma za razmenu ideja i strukturiranje konkretnih razvojnih programa koji mogu da učine korak napred za region Jugoistočne Evrope, ka postizanju jake poslovne zajednice koja generiše veći ekonomski rast i unapredjuje kvalitet života za sve građane u Jugoistočnoj Evropi.

Vizija SAMITA 100 je da, kroz konstruktivnu saradnju, region Jugoistočne Evrope postane jedan od najinovativnijih i najkonkurentnijih regiona u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track