BRŽE DO GRAĐEVINSKE DOZVOLE: U Srbiji se čeka u proseku šest, u Beogradu 14 dana!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

Ministarstvo građevine

BRŽE DO GRAĐEVINSKE DOZVOLE: U Srbiji se čeka u proseku šest, u Beogradu 14 dana!

InfoBiz -

Građevinska dozvola u Srbiji u proseku se izdaje za šest radnih dana, u Beogradu za 14, dok je za lokacijske uslove republički prosek radnih 14 dana, a beogradski 26 dana, pokazuju najnoviji podaci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Posle više godinu i po dana od početka primene, elektronska građevinska dozvola u najvećem broju lokalnih samouprava izdaje se brže od zakonskog roka, koji iznosi 28 dana.

Kad se posmatra uspešnost gradova u izdavanju dozvola, ukupno je u 26 gradova podneto 48.377 zahteva, od čega je rešeno 37.157, a pozitivno rešeno 30.191, pri čemu je prosečan procenat uspešnosti 86 odsto, a u Beogradu 70,5 odsto.

Učešće rešenih zahteva u proseku je 90 odsto, u Beogradu 79 odsto, dok je procenat negativno rešenih zahteva prosečno 19 odsto, a u Beogradu 38 odsto, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za dozvole iz svoje nadležnosti izdaje građevinsku dozvolu za 12, a lokacijske uslove za 16 radnih dana.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Zemun i Istorijski muzej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track