ONI SU NAJBRŽI U SRBIJI: U opštinama Vladimirci i Knić do građevinske dozvole za samo 1 dan
Foto: Nebojša Mandić

Zakonski rok 28 dana

ONI SU NAJBRŽI U SRBIJI: U opštinama Vladimirci i Knić do građevinske dozvole za samo 1 dan

InfoBiz -

BEOGRAD - Građevinska dozvola najbrže se dobija u opštinama Vladimirci i Knić, za samo jedan dan, u Ubu, Sjenici i Novoj Varoši za dva, dok su od gradova najbolji Čačak, Vranje, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor, gde se na dozvolu čeka između dva i četiri dana.

Posle više od godinu i po dana od uvođenja elektronske građevinske dozvole, gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji izdaju građevinske dozvole i lokacijske uslove u kraćem roku od onog koji je predviđen Zakonom o planiranju i izgradnji, a to je 28 radnih dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Gornji Milanovac, Svilajnac, Ljig, Bosilegrad i Vrbas, za osam do 10 dana, a od gradova u Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru, Vranju i Kruševcu, gde procedura traje između 10 i 13 dana.

Upotrebna dozvola pribavlja se za samo jedan dan u Novom Bečeju, Bogatiću, Bačkom Petrovcu, Lučanima i Novoj Varoši.

Od gradova su najuspešniji Šabac, Kikinda, Sombor, Vršac i Jagodina, gde se upotrebna dozvola dobija za dva do tri dana, dok se u celoj Srbiji na upotrebnu dozvolu u proseku čeka šest radnih dana.

Od gradskih opština Beograda, na građevinsku dozvolu i lokacijske uslove najkraće se čeka u Grockoj, četiri, odnosno 14 radnih dana, dok se upotrebna dozvola najbrže izdaje u Surčinu, za dva radna dana,navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva i saobraćaja.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Prvi čovek BIA krši zakon! Pogledajte gde je Gašić bio u subotu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track