TENDER DO KRAJA GODINE: Gradnja obilaznice oko Niša počinje 2019.
Foto: Nebojša Mandić

Izmeštanje pruge

TENDER DO KRAJA GODINE: Gradnja obilaznice oko Niša počinje 2019.

InfoBiz -

NIŠ - Izgradnja železničke obilaznice oko Niša trebalo bi da počne početkom 2019. godine, najavili su predstavnici Niša i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Član radne grupe ministarstva Ljubivoje Slavković rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude raspisan međunarodni tender za izbor izvođača radova, a da bi sredinom iduće godine tender trebalo da bude završen.

"Izvođač radova odrediće dinamiku radova, ali oni ne bi trebalo traju duže od dve godine. Izmeštanje pruge koja sada prolazi kroz grad planirano je za 2022. godinu", kazao je Slavković na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Slavković je istakao da će dvokolosečna obilaznica biti duga nešto više od 22 kilometra, na potezu od sela Prosek do Popovca.

"Izgradnja obilaznice deo je rekonstrukcije pruge od Niša do Dimitrovgrada koja će koštati 300 miliona evra. Sama izgradnja obilaznice koštaće oko 80 miliona evra", rekao je Slavković i dodao da će izgradnju obilaznice finansirati Evropska investiciona banka. On je kazao da će narednih meseci početi eksproprijacija zemljišta i istakao da se na trasi nalazi skoro 1.700 parcela i 47 objekata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track