PREMIJERKA BRNABIĆ: Odluka o većim platama i penzijama za tri nedelje
Foto: Tanjug/Rade Prelić

PREMIJERKA BRNABIĆ: Odluka o većim platama i penzijama za tri nedelje

InfoBiz -

ČAČAK - Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje uspešne razgovore sa Misijom MMF koja boravi u Beogradu, kao i da veruje da će se u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama oko rasta plata i penzija.

"Nama je važno da im predstavimo naše viđenje rasta plata i penzija i održivog rasta privrede i očekujem da ćemo imati konsenzuzs u narednim danima jer imamo dobru situaciju u budžetu i fiskalnu disciplinu", rekla je Brnabić.

Ona je napomenula da je dobro što smo uspešno završili sedmu reviziju aranžmana sa MMF i dodala da očekuje da uspešno okončamo ceo aranžman i da se "vlada pokaže kao dobar i kredibilan partner".

Fokus će u narednom periodu, kako je podvukla, biti na daljoj transformaciji Poreske uprave. Brnabić je podsetila da je juče postignut dogovor oko minimalne cene rada i istakla da su se sindikati i poslodavci po prvi put dogovorili oko toga, a da je Vlada tu manje više potvrdila dogovor.

"Važno je da to povećanje minimalne cene rada u odnosu na povećanje plata ne bude tako da opet bude primamljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi i veće plate jer ona plaća javni sektor", zaključila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EKSKLUZIVNO! Evo kako su Arkanove ubice pobegle iz Srbije, posle atentata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track