PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA BALISTIKU U VRANJSKOM JUMKU: Lepo je videti proizvode Made in Serbia
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zaposleno 50 radnika

PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA BALISTIKU U VRANJSKOM JUMKU: Lepo je videti proizvode Made in Serbia

InfoBiz -

VRANJE - Premijerka Ana Brnabić posetila je danas Vranje i otvorila novi pogon kompanije Jumko - "Balistika" koji će proizvoditi zastitnu balističku opremu.

Investicija je vredna pola miliona evra i biće zaposleno još 150 radnika - 50 ove godine i još 100 naredne. Ona je rekla da Jumko postaje deo odbrambenog sistema i da je lepo videti proizvode "Made in Serbia".

Novi pogon "Jumka" nalazi se u magacinskim prostorijama konfekcije gde će se, pored uniformi za pripadnike Ministarstva odbrane, MUP i radnih zaštitnih odela, proizvoditi zaštitna balistička oprema, poput pancirnih prsluka, rukavica i ploča.

Brnabić je svečano presekla vrpcu zajedno direktorom "Jumka" Branislavom Trajkovićem i gradonačelniomom Vranja Slobodanom Milenkovićem, kao i sa ministrom za rad Zoranom Đorđevićem i ministrom privrede Goranom Kneževićem. Brnabić je Jumku čestitala 57 godina postojanja i istakla da se Jumko vraća na staze starog uspeha.

Ona je rekla da joj je drago što će Jumko biti još uspešnija kompanija, pošto je obnovila stari magacin i u njemu otvorila novi pogon, gde će biti otvoreno novih 150 radnih mesta.

"Ovo će ne samo da obezbeduje Vojska Srbije već će Jumko postati deo odbrambenog sistma Republike Srbije", rekla je Brnabić dodajući da "Balistika" ima ogroman potencijal za izvoz, kao i cela naša namenska industrija. Ona je podsetila da Jumko već proizvodi za vojne i policijske sisteme Italije, Finske, Nemačke i drugih zemalja.

"Jumko se polako vraća na na svetska tržišta i verujem da će Balistika biti pravi potencijal i verujem da će biti i na drugim tržištima i da će doprineti razvoju Vranja, juga i cele Srbije", naglasila je Brnabić.

Ona je zahvalila gradonačelnika Vranja ističući da nema razvoja bez lokalnog ekonomskog razvoja. "Važno da sve lokane samouprave podržavaju svoje fabrike, da pogmognu, da obezbede prostor, lakšu administraciju i efikansiju upravu. Ponosna sam na Jumko", rekla je Brnabić.

Dodala je da Jumko ima fantastične proizvode koji ispunjavaju svetske standarde.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

FINALE EUROBASKETA: Saša Đorđević iskulirao premijerku Anu Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track