IVICA TODORIĆ SASTAVIO LISTU NEPRIJATELJA: Održao seriju sastanaka u Beogradu
Foto: Youtube Printscreen

IVICA TODORIĆ SASTAVIO LISTU NEPRIJATELJA: Održao seriju sastanaka u Beogradu

InfoBiz -

ZAGREB - Osnivač posrnulog koncerna Agrokor, Ivica Todorić, u poslednjih nekoliko sedmica održao je niz sastanaka s medijskim i poslovnim savetnicima u Beogradu, objavila je regionalna N1 telelvizija.

Pozivajući se na nezavisne izvore, televizija navodi da je Todorić razgovore vodio uoči početka objave niza tekstova na svojoj veb stranici u kojima žestoko optužuje hrvatsku vladu za nezakonito delovanje uoči, za vreme i posle donošenja "leks Agrokora".

Navodno je na tim sastancima razgovarao s nizom hrvatskih, srpskih i britanskih medijskih i poslovnih savetnika od kojih je želeo da sazna šta misle o njegovoj poziciji, i planiranom istupu putem objava na svojoj web stranici.

U Beogradu se, prema navodima televizije, sastajao i s jednim od vodećih advokata za međunarodno pravo, a na sve sastanke je dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sagovornika tražio stručnu ekspertizu i procenu njihove medijske i pravne snage u mogućim sudskim procesima.

Kao najzanimljiviji detalj u tim razgovorima, N1 navodi Todorićevu odlučnost i uverenost da barata činjenicama i dokazima za koje je uveren da mogu da sruše Vladu, dok su mu savetnici i advokati savetovali oprez u proceni činjenica.

Navodno je Todorić sastavio i svojevrsnu listu "neprijatelja" na čijem je vrhu njegov bivši šef finansija Ivan Crnjac zbog poslovnog, ali i ličnog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o vanrednoj upravi u toj kompaniji.

Odmah iza njega je Willi Hemetsberger, osoba koju Todorić smatra autorom roll-up kreditnog modela u Agrokoru, a sada je jedan je od savetnika vladinog varednog poverenika za Agrokor Ante Ramljaka, koji je takodje na Todorićevoj listi, kao i potpredsednica vlade Martina Dalić.

(Kurir.rs/Beta/N1Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track