MINISTAR VUJOVIĆ: Povećanje plata i penzija biće značajno, konkretne cifre krajem oktobra
Foto: Dado Đilas

Dogovor sa MMF

MINISTAR VUJOVIĆ: Povećanje plata i penzija biće značajno, konkretne cifre krajem oktobra

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas će povećanje plata i penzija biti značajno i da će krajem oktobra biti objavljene i konkretne cifre.

"To je najteže pitanje i ono je već dugo na dnevnom redu. Plate i penzije vrlo pažljivo analiziramo i skoro nedelju dana smo sa MMF proveli računajući i blizu smo utvrđivanja parametara i prostora, kako u ovoj godini za možda jednokratne isplate, tako i u 2018. godini", rekao je Vujović odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar finansija je kazao da vlada želi da ostane u održivim okvirima.

"Blizu smo rešenja i sa kolegama iz MMF smo prošli sve cifre i očekujemo da ćemo tokom sastanka u Vašingtonu na marginama godišnje skupštine i sigurno prvih dana nastavka njihove zvanične posete Beogradu 26. oktobra imati konkretna predložena rešenja, koja će zatim biti uključena i u realizaciju u ovoj godini i u budžetu za narednu godinu", naveo je Vujović.

Naglasio je da očekuje da će povećanja biti značajna i dodao da ne može sada da preciziram ni procenat ni način raspodele, pošto će to biti predmet dopunskih razgovora i usaglašavanja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track