OČAJNI RADNICI SE PLAŠE STEČAJA: Osam zaposlenih beogradske Laste počelo štrajk glađu, pa prekinuli posle dogovora
Foto: Velimir Lukić

MUTNO

OČAJNI RADNICI SE PLAŠE STEČAJA: Osam zaposlenih beogradske Laste počelo štrajk glađu, pa prekinuli posle dogovora

InfoBiz -

BEOGRAD - Štrajk gladju započelo je osam radnika beogradskog preduzeća "Lasta",a ukupno 20 zaposlenih protestuje ispred sedišta tog saobraćajnog preduzeća u Beogradu, javila je televizija N1.

Kako su za tu televiziju objasnili u Nezavisnom sindikatu štrajk gladju su otpočeli jer je kompletno rukovodstvo "Laste" podnelo ostavku o čemu ih je, kako tvrde, obavestio generalni direktor.

"Od ponedeljka neće imati ko da potpisuje ni račune, naloge, nećemo imati nijedno odgovorno lice. Deluje nam da hoće da nas gurnu u stečaj, što radnici ne žele", rekao je za N1 potpredsednik nezavisnog sindikata Dragan Filipović.

Filipović tvrdi da su dva sindikata - Nezavisni i Samostalni u štrajku i da u sve većem broju pristižu ispred upravne zgrade.

"Očekujemo da se tokom večeri štrajku priduži najmanje 150 ljudi. Tražimo da se pojavi neko iz države. Najmanje ministar privrede da bi mu zaposleni pokazali pravu stanje kakvo je u 'Lasti'", kazao je Filipović.

foto: Printscreen/Youtube

On je rekao da su sindikati inače najavili generalni štrajk za utorak sa zahtevom da budu smenjena tri izvršna direktora zbog lošeg poslovanja, ali da je sada ostavku podnelo kompletno rukovodstvo.

Prekinuli štrajk posle dogovora

Osam radnika "Laste“ prekinulo je štrajk glađu nakon što su dobili čvrsto uverenje od predsednika Nadzornog odbora da su povučene ostavke svih rukovodilaca preduzeća, kao i da će u ponedeljak biti smenjeni izvršni direktori čiji su smeni radnici tražili, rekao je za N1 potpredsednik Nezavisnog sindikata Dragan Filipović.

Kako su za N1 objasnili u Nezavisnom sindikatu radnici su večeras štrajk glađu otpočeli jer je kompletno rukovodstvo "Laste“ podnelo ostavku o čemu ih je, kako tvrde, obavestio generalni direktor.

Njima se tokom večeri pridružilo i oko 120 radnika "Laste" koji su protestovali ispred preduzeća.

Na pitanje da li će putnici doneti ostavke, iz sindikata odgovaraju: to možete sami pretpostaviti.

Filipović za N1 kaže da će radnici "Laste" u utorak početi najavljeni generalni štrajk ukoliko obećanja koja su večeras dobili ne budu realizovana. Podsetimo, ovo nije prvi put da radnici "Laste“ štrajkuju zbog stanja u tom saobraćajnom preduzeću.

(Kurir.rs/FoNet/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV KURIR TV VESTI UŽIVO! Bukti rat u Vladi Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track