POČELA IZGRADNJA PROJEKTA "DUBOKA PRERADA" U PANČEVAČKOJ RAFINERIJI Vučić: NIS najviše doprinosi budžetu Srbije
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Više od 100 milijardi dinara se slilo u državnu kasu od početka godine

POČELA IZGRADNJA PROJEKTA "DUBOKA PRERADA" U PANČEVAČKOJ RAFINERIJI Vučić: NIS najviše doprinosi budžetu Srbije

InfoBiz -

PANČEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Naftna industrija Srbije najviše doprinosi budžetu Srbije, da je od početka godine donela više od 100 milijardi dinara u državnu kasu i poručio da će se u Srbiji proizvoditi najkvalitetnije gorivo.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je, u obraćanju na svečanom obeleževanju početka izgradnje projekta "Duboka prerada" u pačevačkoj Rafineriji, istakao da očekuje da taj iznos do kraja godine bude i 1,3 milijarde evra. To je, kazao je, oko deset odsto na nivou konsolidovanih prihoda, svih prihoda u Srbiji, čak 16 odsto prohoda za vladu i između 2,5 do 2,6 BDP-a Srbije.

"Iz toga je jasno koliki je značaj NIS-a za Srbiju i ovo što danas radimo i otvaramo u Pančevu", rekao je Vučić i dodao da očekujemo mnogo od projekta "Duboke prerade".

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

NIS, podseća, nije ruska, već rusko-srpska kompanija. Vučić je istakao da od tog projekta za dve godine očekujemo iznavredne rezultate. Investicije NIS-a su, naznačio je, do danas obezbedile da imamo najbolje gorivo u ovom delu Evrope.

"Kvalitet dizela i beznina bolji je kod nas nego u okolnim zemljama, a naš posao je da uvećamo prozivodnju dizela, da imamo koksa, da tešku farakciju u nafti svedemo na minimum i pokušamo da kažemo da pripadamo jednoj od zemalja sa najmodernijom proizvodnjom nafte", rekao je Vučić.

"Azotara najveći problem"

Predsednik Vučić izjavio je danas da je Azotara trenutno najveći problem.

"U sredu ili četvrtak imaćemo sastanak, Azotara i MSK su naši trenutno najveći problemi i gledaćemo da pomognemo", rekao je Vučić novinarima u Pančevu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je objasnio da te firme, posebno Azotara, moraju imati profitabilno poslovanje, jer država hoće da pomogne, ali ne može da "krvari", kao što je ranije, do dolaska Kineza, "krvarila" zbog smederevske železare.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sto dana Vlade: Pet dobrih stvari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track