VUJOVIĆ: Srbija prati firme koje peru novac, a marginalni smo u ofšor zonama
Foto: Dado Đilas

afera rajski papiri

VUJOVIĆ: Srbija prati firme koje peru novac, a marginalni smo u ofšor zonama

InfoBiz -

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio danas da Srbija ima mehanizme i institute kojima prati firme koje pokušavaju da izbegnu porez ili da peru novac, i da je "marginalni učesnik" u događajima koji su u vezi sa ofšor zonama.

Na pitanje novinara, na konferenciji u Vladi Srbije, da prokomentariše dokument "Rajski papiri" i da li naša zemlja ima neku vrstu evidencije ili mehanizam da utvrdi koliko domaćih preduzeća trguje i iznosi novac preko of šor kompanija, odnosno egzotičnih destinacija, Vujović je rekao da Srbija ima mehanizme koji su potpuno po međunarodnim standardima.

"Pratimo šta se dešava. Kreativnost firmi koje pokušavaju da izbegavaju te obaveze uvek prevazilaze zakonska rešenja. Većina tih stvari se dešava u drugim zemljama, gde je Srbija mariginalni učesnik u tim događajima", kazao je Vujović.

Nemački list "Zidojče cajtung" je otkrio dokument "Rajski papiri" u kome su među 120 svetskih državnika, političara i biznismena i pojedini srpski državljani.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

"Rajski papiri" otkrivaju paklene zavere! Svetski mocnici, ali i jedan srpski ministar preselili bogatstvo u ofšor zemlje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track