PODRŠKA NAUCI: Za unapređenje IT 20,2 miliona evra
Foto: Fonet

POTPISANI UGOVORI

PODRŠKA NAUCI: Za unapređenje IT 20,2 miliona evra

InfoBiz -

Ti projekti su deo podrške Vlade Srbije i Saveta za inovaciono preduzetništvo i inovacione tehnologije razvoju IT i naučne infrastrukture u Srbiji

Predstavnici Vlade Srbije potpisali su juče ugovore o realizaciji tri projekta za unapređenje IT i naučnoistraživačke infrastrukture u Nišu i Beogradu, ukupne vrednosti 20,2 miliona evra.

Ugovore za izgradnju lamele Elektronskog fakulteta u Nišu, naučno-tehnološkog parka u Nišu i zgrade za projekat Verokio Instituta za fiziku u Beogradu potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Instituta za fiziku Aleksandar Bogojević. Ti projekti su deo podrške Vlade Srbije i Saveta za inovaciono preduzetništvo i inovacione tehnologije razvoju IT i naučne infrastrukture u Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je posle potpisivanja ugovora kazala da će to ulaganje biti važno za digitalizaciju, obrazovanje, nauku i građevinsku industriju, koja će raditi na tim objektima, ali i za ukupan bruto domaći proizvod zemlje.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track