ODLUKA: Fabrika stakla još ne ide u bankrot
Foto: Fonet

Privredni sud

ODLUKA: Fabrika stakla još ne ide u bankrot

InfoBiz -

Predsednik Privrednog suda i stečajni sudija u tom postupku Branislav Jovović objasnio je da se odluka o bankrotstvu može doneti kada prođu rokovi za podnošenje plana reorganizacije Staklare

Privredni sud u Kragujevcu juče nije doneo odluku o bankrotstvu Srpske fabrike stakla iz Paraćina jer na prvom poverilačkom ročištu nije bilo poverilaca zainteresovanih da se takva odluka donese.

Predsednik Privrednog suda i stečajni sudija u tom postupku Branislav Jovović objasnio je da se odluka o bankrotstvu može doneti kada prođu rokovi za podnošenje plana reorganizacije Staklare, koji još traju, a do sada niko nije podneo takav plan.

- Bankrotstvo može da znači da se poverioci namiruju prodajom imovine fabrike ili prodajom preduzeća - precizirao je on. Poverioci su se složili da „Vinarija Čoka plus“ iz Subotica odredi osobu koja će biti predsednik Skupštine poverilaca Staklare, koja je u stečaju od 20. septembra ove godine.

Ukupna vrednost potraživanja poveralaca fabrike je oko 12,25 milijardi dinara, dok je prezaduženost fabrike 7,83 milijarde dinara. Među najvećim poveriocima Staklare su firma „Veksilum Balkan“ i „Srbijagas“. Odlukom stečajnog upravnika, 230 radnika fabrike je proglašeno viškom, od ukupno 810, koliko ih je radilo pre stečaja.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track